Het geheim van #dtv

Het geheim van #dtv

Is het jou ook opgevallen dat een groeiende schare mensen hun hulpvragen met gemak het digitale universum inknalt? Bijvoorbeeld via #dtv op Twitter. Tegelijkertijd blijkt in gesprekken met onze coachklanten dat ze niet zo snel hulp vragen. Niet aan hun directe collega’s of leidinggevende en zelfs niet aan hun partner of vrienden. Ook niet als ze echt vast zitten.

Hulp vragen aan collega’s! Dan zie ik mezelf weer worstelen als adviseur bij een grote ontwikkelingsorganisatie. Daar zat ik tussen al die ervaren seniorcollega’s. Geen haar op mijn hoofd dacht om hulp te vragen, om mij kwetsbaar op te stellen. Maanden werkten we zonder manager en zo aan het begin van mijn loopbaan had ik eigenlijk echt de steun van mijn collega’s nodig. Hulp vragen leek me een volstrekt brevet van onvermogen. Vooral ook omdat de druk om me te bewijzen erg hoog lag.

Waarom is advies vragen voor veel professionals zo lastig? Een grote belemmering om hulp te vragen kan de overtuiging zijn dat je als mens zo zelfstandig mogelijk moet zijn. Veel van ons zijn met dit idee opgegroeid. Hulp vragen lijkt dan al gauw een teken van zwakte. Zeker in een organisatie waar de werkdruk hoog is, en iedereen veel verantwoordelijkheden en weinig tijd heeft. Angst en schaamte blijken daarbij belangrijke factoren. Angst dat je collega’s misschien wel negatief over je gaan denken, dat ze je onbekwaam vinden of dat je baas gaat denken dat je je werk niet aankunt. Schaamte omdat je zelf vindt dat je het beter moet kunnen. En jij? Schroom jij ook wel eens om hulp te vragen?

Nu ruim 10 jaar later gaat advies vragen aan collega’s me een stuk eenvoudiger af. De belangrijkste stap was dat ik me kwetsbaarder durfde op te stellen, niet meer zo perfect hoefde te zijn. Toen ik vaker hulp ging vragen aan collega’s ontdekte ik hoeveel effectiever ik daar van werd. En hoe mijn werkplezier toenam.

Hoe komt het eigenlijk dat je succesvoller wordt van hulp vragen? Uit onderzoek van onder andere de Amerikaanse hoogleraar Brene Brown blijkt dat je imperfectie omarmen je helpt omdat je dan meer risico’s kunt gaan nemen. Niet alles hoeft meer direct te lukken. Bovendien leidt hulp vragen en je kwetsbaarheid tonen tot veel beter contact met anderen. Het heeft dus ook een positief effect op je relatie met collega’s.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat deze lerende houding de beste investering in mijn professionele groei ooit bleek te zijn! Door deze lerende houding durf ik het aan nieuwe dingen te proberen, uit mijn comfortzone te stappen. Hulp en advies vragen heb ik geleerd door mijn belemmeringen, mijn angst om te falen te overwinnen. En zelfs dat heb ik niet alleen gedaan. Ik ben bijvoorbeeld actief deel gaan nemen aan diverse lerende (intervisie)groepen.

Welke stappen kun jij zetten om effectiever te durven vragen? Hieronder geven we je onze 5 geheimen:

1) Zet eens op een rij: wat weerhoudt jou ervan om advies te vragen aan je collega’s? Welke gedachten belemmeren je hier? En zijn die gedachten echt waar? Helpen ze jou om tot resultaten te komen of juist niet?

2) Maak ook een lijstje van activiteiten/taken waarbij je wel eens vastloopt en wat steun zou kunnen gebruiken. Overigens, uitstelgedrag, klagen en mopperen (op bv. je manager of organisatie: ‘hier verandert ook nooit wat’) zijn perfecte signalen dat je mogelijk hulp kunt gebruiken. Ga eens na waar jij behoefte aan hebt en hoe je dit voor jezelf kunt organiseren.

3) Bedenk van wie je graag advies zou willen hebben. Bij welke collega voel je je voldoende veilig? Wie kan jou echt vooruit helpen? Mensen vinden het heerlijk om in hun expert-rol te worden aangesproken en hun kennis te delen. Juist misschien ook jouw baas.

4) Durf anderen in te schakelen in een vroeg stadium. Ga informeel sparren met een collega. Nodig iemand uit voor de lunch of een kop koffie en leg je plannen voor en vraag feedback. Misschien vind je het spannend, meestal blijkt het erg mee te vallen. En besef dat het bijdraagt aan je succes.

5) Organiseer je klankbord formeel of informeel. Formeer een klankbordgroep binnen of buiten je organisatie, zoek sparringpartners op niveau. Denk eens aan een professionele intervisiegroep, de meest succesvolle professionals nemen vaak aan zo’n groep deel.

Tot slot: mocht je nog twijfelen: bedenk dan hoeveel tijd, stroperigheid en onrust je je kunt besparen door snel hulp te vragen. En profiteer dus van het adagium: twee weten meer dan één!