Over Shanta

Liefde voor mensen en nieuwsgierigheid naar wat ze beweegt vormt de rode draad in mijn leven. Ik ben geboren aan de voet van de Himalaya in Nepal en groeide op in Nederland. Dus het is best logisch, dat ik al heel jong geboeid was door internationale ontwikkeling. Na mijn studie Sociale Geografie, woonde ik in verschillende landen en werkte als adviseur duurzame ontwikkeling aan internationale projecten voor instanties als SNV, de VN en de Wereldbank. Gaandeweg besefte ik, dat ik me wilde toeleggen op de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Tijdens mijn werk bij Wijk in Bedrijf Utrecht, als Business Coach voor zelfstandig ondernemers, werd dit gevoel vervolgens versterkt.

Met veel plezier stimuleer ik mensen om hun blokkades te overwinnen, hun talenten helemaal in te zetten en trefzeker richting te geven aan hun werk en leven. Wat ik van meerdere klanten terug hoor, is ‘dat ik goed aansluit bij mensen, dat ik ruimte geef en waar het nodig is confronteer met respect’.

Ik ben opgeleid als gecertificeerd coach & trainer aan de 6-jarige vakopleiding van de School voor Zijnsoriëntatie. Daarnaast heb ik me geschoold in de humanistische en cognitieve psychologie, Spiral Dynamics Integral (SDi), Voice Dialogue, Integrale Coaching, Transactionele Analyse, Appreciative Inquiry, Brainspotting en Meditatie en Mindfulness. Op dit moment bekwaam ik me verder in System Centered Training (SCT), een psychologisch onderbouwde methodiek voor de ontwikkeling van menselijke systemen, zoals groepen en teams. Coachen doe ik zowel in het Nederlands als in het Engels.

Verder ben ik als trainer en supervisor verbonden aan de Opleiding Integrale Coaching onderdeel van Synnervate en bestuurslid van System Centered Training Nederland.

Daarnaast ben ik aangesloten bij het NOLOC, Nederlandse Beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals.

Investeren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling doe ik uiteraard ook, ik volg regelmatig nascholing, ga naar retraites en krijg supervisie.