Meesterschap

 • Wil je meer rust in de hectiek van alledag?
 • Zoek je naar een betere balans tussen privé en werk?
 • Vraag je je soms af of je de juiste koers te pakken hebt in jouw leven?
 • Wil je vaardiger leren navigeren op je eigen eigen-wijsheid?
 • Wil je jouw kwaliteiten nog beter uit de verf laten komen?
 • Kortom, wil je meer tot bloei komen in je leven en je werk?

Dan heeft de jaartraining ‘Persoonlijk Meesterschap in Leven en Werk’ jou veel te bieden!

Wat je overkomt in je leven kun je niet altijd beïnvloeden, wel hoe je er mee omgaat. In de jaartraining leer je anders kijken naar je leven en je werk: vanuit een verrassend ruim en vrij perspectief. Door je een Meesterlijke blik eigen te maken, ontdek je dat je veel meer bent dan je altijd dacht! Je leert hoe je vaardig koers kunt houden in de steeds veranderende wereld om je heen; zonder jezelf te verliezen. Je veerkracht en emotionele flexibiliteit nemen toe. Na de jaartraining rapporteren deelnemers dat zij meer persoonlijke vrijheid en minder spanningen ervaren, effectiever zijn geworden, en krachtiger zijn gaan functioneren. Je zult – evenals veel deelnemers vóór jou – merken hoeveel voldoening dit geeft.

Persoonlijk meesterschap

Persoonlijk meesterschap verwerf je door het aanleren van een innerlijke houding die je een nieuwe en heldere kijk geeft op jouw dagelijkse werkelijkheid. Na deze training van zeven sessies in één jaar:

 • ervaar je meer rust in je hoofd en plezier in je leven
 • wordt je communicatie effectiever, verbeteren je werkrelaties en boek je meer resultaat
 • is werk en privé beter in balans
 • leer je koers houden juist in situaties die jij als lastig ervaart
 • weet je met vriendelijkheid en humor je eigen valkuilen te herkennen én ontdek je welk gedrag van jou hier passender is
 • ontdek je hoe jij optimaal tot bloei kunt komen en hoe je dit tot uiting wilt brengen in je leven
 • zet je concrete stappen, door daadwerkelijk nieuw gedrag neer te zetten in de praktijk.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor deelnemers die hun persoonlijk leiderschap willen versterken, en op zoek zijn naar meer diepgang en betekenis in hun leven. Die graag de volgende stap willen zetten in hun persoonlijke groei en ontwikkeling en vanuit daar een verschil willen maken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de 7 trainingsdagen van Meesterschap in leven en werk leer je hoe je de meesterlijke houding aanneemt. Dit doe je aan de hand van diverse oefeningen en korte meditaties. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe jouw houding onbewust en onbedoeld andere mensen beïnvloedt en welke gedragspatronen jou minder effectief maken. Deze patronen zijn vaak – zonder dat je het door hebt – een deel van hoe je vanuit je geschiedenis ‘geprogrammeerd’ bent. De houding van meesterschap laat je ervaren wie je bent, los van deze soms knellende programmatuur: vrij en open.

Opbouw van de training

Elke trainingsdag onderzoek je een nieuw thema dat afgestemd is op de leerwensen van de hele groep. Door diverse compacte oefeningen laten we je ervaren welk zicht dit thema geeft op jouw persoonlijke vragen. Dit onderbouwen we kort met theorie. Hierna is er gelegenheid dit thema verder uit te diepen in kleine groepen, waarbij je intensief begeleid wordt door de twee trainers. De dag eindigt met concrete tips over hoe je de inzichten kunt integreren in jouw dagelijkse praktijk. We hebben twee online supervisie momenten en je komt tussendoor bij elkaar in huiswerkgroepen en we geven concrete opdrachten mee,  zodat je de onderwerpen uit de jaartraining verder leert integreren en toepassen in je dagelijks leven en werk.

Ervarend leren

De jaartraining kenmerkt zich door veel te ervaren: dit maakt deze training uniek en dynamisch. Je maakt kennis met diverse werkvormen, waarbij je jezelf juist in de diepere lagen beter leert kennen. Daar is moed voor nodig, en het is beslist niet altijd makkelijk. Het resultaat is echter diepgaand en duurzaam, en blijkt vaak een keerpunt in het leven.

De groep als leerversneller

Leren in groepsverband brengt je persoonlijke leerproces in een stroomversnelling. Juist door in een veilige setting met anderen te werken, leer je jezelf beter kennen. In de training maak je deel uit van een groep gemotiveerde mensen, die net als jij willen investeren in de duurzame ontwikkeling van persoonlijk meesterschap. Dat schept een band.

Nieuwste wetenschappelijke inzichten

De jaartraining is gebaseerd op de laatste inzichten uit de neuropsychologie, neurobiologie, contemplatieve psychologie en systeemleren. De trainers scholen zich continu en werken vanuit de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied.

Praktische informatie

Trainers: Shanta Baan en Gea van Kruistum
Aantal deelnemers: maximaal 12 
Start oktober 2024:
Data:
Dag 1: Woensdag 9 oktober 2024
Dag 2: Woensdag 20 november 2024
December: Donderdag 12 december online bijeenkomst van 1,5 uur  van 19:30-21:00
Dag 3: Vrijdag 24 januari 2025
Februari: Donderdag 20 februari online bijeenkomst van 1,5 uur  van 19:30-21:00 
Dag 4: Vrijdag 14 maart 2025
Dag 5: Vrijdag 4 april 2025
Dag 6: Vrijdag 16 mei 2025
Dag 7: Vrijdag 20 juni 2025

Investering: de investering voor de jaartraining van 7 dagen + 2 online bijeenkomsten, bedraagt 2.350 euro (ex. btw). Hierbij is inbegrepen: notitieboek, alle documentatie en huiswerkopdrachten, een heerlijke lunch en alle consumpties.

Voor mensen die niet bij Gea of Shanta in coaching zijn geweest, is een kosteloze intake bij de aanmelding inbegrepen.

Voor verdere praktische informatie en aanmelding kun je contact met ons opnemen.

Kom tot bloei in je leven, in je werk.